Zo vervang je remblokken van een Opel Corsa

remblokken opel corsa

Je kunt overal voor naar een garage gaan. Daar is niets mis mee. Als je echter een beetje handig bent, dan kun je sommige onderdelen van je Opel Corsa ook zelf vervangen. Met name dankzij de komst van het internet is dit een stuk simpeler geworden. De remblokken van een Opel Corsa vervang je bijvoorbeeld door simpelweg instructies online op te zoeken of filmpjes te bekijken. Dat geldt overigens voor elk type auto.

autopartsonline

De remblokken: wat zijn het?

De remblokken zijn een ontzettend belangrijk onderdeel in de auto. Ze zorgen er namelijk voor dat de auto kan afremmen en tot stilstand kan komen. Net als de remblokjes op je fiets worden de remblokken van een auto tijdens het remmen ergens tegenaan gedrukt. In dit geval zijn dat de remschijven. Het gehele remsysteem samen functioneert pas als alle onderdelen functioneren. De remblokken slijten echter het snelst en moet je dus ook het snelst vervangen. Gelukkig is dit ook iets dat je in principe zelf kunt doen. Denk echter niet dat je met nul ervaring zoiets zomaar helemaal alleen kunt uitvoeren. Verdiep je erin, vraag advies en durf het toe te geven als je er niet uitkomt. 

Wanneer vervangen?

Er wordt wel eens gezegd dat remblokken de onderdelen zijn die je het allermeeste moet vervangen. Of dit klopt daar zijn de meningen over verdeeld. Wel weten we dat de rijstijl van grote invloed is op hoe vaak je de remblokken vervangt. Ze zijn namelijk sneller versleten wanneer je veel hard afremt en weer optrekt. Door dat minder te doen heb je dus direct invloed op hoe lang die remblokken meegaan. 

Zelf vervangen

Om zelf de remblokken te vervangen heb je een autokrik en een wielmoersleutel nodig. Online kun je stappenplannen vinden. Deze moet je volledig doorlopen om de remblokken op de juiste manier te vervangen. Natuurlijk heb je ook de vervangende remblokken nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *