Welke extra opties heb je bij een fietsendrager

thule 927

Fietsendragers vinden we voor op het dak, voor op de trekhaak of voor op de achterklep. Zo’n dakdrager, trekhaakdrager of achterklepdrager kan vervolgens één tot vier fietsen transporteren. Daarnaast zijn er vaak nog allerlei extra opties bij een fietsendrager mogelijk waarop jij kan letten bij je zoektocht naar een goede fietsdrager. Soms is het ook mogelijk om extra accessoires bij een fietsendrager aan te kopen. Wij zetten het voor jou op een rijtje.

thule 927

Kantelbare of opvouwbare fietsendragers

Je hebt zo-even de fietsen op de fietsendrager gestapeld en dan bemerk je dat de koelbox nog in de kofferbak moet. Dit is natuurlijk vervelend en hierdoor vind je tegenwoordig steeds meer kantelbare achterklepdragers, dit kantelen kan manueel of met een druk op een knop.

Ook opvouwbare fietsendragers worden steeds populairder, het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je zo de fietsdrager eenvoudig en plaatsbesparend kan opbergen. Sommige fietsendragers, zoals de Thule 927, zijn zowel kantelbaar als opklapbaar. Ten slotte kan een fietsendrager ook uitgerust zijn met wieltjes, waardoor je het nog vlotter wegbergt.

7-polige of 13-polige aansluiting

Voor de stroomvoorziening van de verlichting van een fietsendrager beschikken trekhaakdragers over een 7-polige of 13-polige aansluiting. Bij een 7-polige aansluiting beschik je over achter-, rem- en knipperlichten. Een 13-polige aansluiting voegt daar nog een mistlamp en achteruitrijlichten aan toe. Het is hierbij mogelijk om een verloopstekker aan te schaffen zodat je de 7-polige aansluiting van bijvoorbeeld de Thule VeloCompact 927 met de 13-polige aansluiting van de auto verbindt, of vice versa.

Andere accessoires bij een fietsendrager

Voor zwaardere fietsen en elektrische fietsen kan het handig zijn als de fietsendrager met een lift is uitgerust. Het is eventueel mogelijk om dit als extra hulpstuk aan te kopen. Ook een extra slot is vaak handig, zowel voor de fietsendrager als de fietsen. Net zoals een opberghoes en spanbanden. Ten slotte kan je soms met behulp van een adapter de capaciteit van de fietsdrager uitbreiden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij de Thule 927, waardoor je zo vier in plaats van drie fietsen meeneemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *