Tips voor het rijden met een aanhangwagen of boottrailer

rijden met een boottrailer

Ga je binnenkort met een aanhangwagen of boottrailer de weg op? Als je rijdt met een aanhanger is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je bent immers een stuk groter en zwaarder dan zonder aanhanger. Daarnaast is het rijden met een aanhanger iets wat veel mensen niet dagelijks doen. In dit artikel deel ik daarom drie handige tips met je waarmee je veilig de weg op kunt. Lees snel verder!

Bron: www.trailerplus.nl

Tip 1: rijd langzaam

Als je met een aanhanger of boottrailer de weg op gaat, let dan op je snelheid. Je bent namelijk een stuk kwetsbaarder als je met deze combinatie rijdt. Moet je de snelweg op? Probeer dan zoveel mogelijk in de rechterbaan te blijven rijden en neem er genoegen mee dat je mogelijk iets later arriveert. Veiligheid staat natuurlijk boven alles.

Tip 2: neem ruime bochten

Het spreekt misschien voor zich, maar als je met een aanhanger of boottrailer op pad gaat ben je een stuk langer dan zonder aanhanger of boottrailer. Om die reden moet je er bij het nemen van een bocht of een rotonde goed aan denken om deze ruimer te nemen dan je gewend bent. Maak goed gebruik van je spiegels om te kijken of alles goed gaat.

Tip 3: de verdeling van het gewicht

Voor de meest optimale wegligging (en om ongelukken te voorkomen), is het belangrijk om het gewicht van de aanhanger zo goed mogelijk te verdelen. Plaats de zwaarst voorwerpen daarom zoveel mogelijk boven de as van de aanhanger en verdeel lichtere voorwerpen over de rest van de laadbak.

Meer weten over het rijden met een aanhanger of boottrailer of wil je boottraileronderdelen kopen om zo goed en veilig mogelijk op pad te gaan? Neem dan eens een kijkje op de website van Trailerplus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *