Tips voor een voordelige autoverzekering

autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten lijkt op voorhand simpel, maar in de praktijk lijkt het vaak lastiger dan gedacht. Zeker als je een goede autoverzekering wil met de juiste dekkingen, maar ook zo goedkoop mogelijk uit wil zijn (en wie wil dat nou niet!). Veel mensen vinden het lastig om de juiste dekking voor hun autoverzekering te bepalen en daarom wil ik daar in dit artikel wat dieper op in gaan. Daarnaast vertel ik je over het belang van autoverzekeringen vergelijken, omdat je daarmee vaak een hoop kunt besparen!

De juiste dekking

Zoals je misschien weet, bestaan er in Nederland drie verschillende dekkingen voor autoverzekeringen: de WA-verzekering, WA Plus-verzekering en All Risk. Hieronder worden de verschillende dekkingen kort uitgelicht.

WA-verzekering
In Nederland ben je als auto-eigenaar verplicht om tenminste een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) dekt de schade die je met je auto bij een ander veroorzaakt. De WA-verzekering biedt de minimale dekking. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor auto’s vanaf 10 jaar oud.

WA Plus-verzekering
Naast de WA-verzekering is er de WA Plus-verzekering, ook wel beperkt casco genoemd. Deze verzekering dekt – naast de schade die je met je auto bij een ander veroorzaakt – ook een aantal schades aan je eigen voertuig. Denk hierbij aan schade die wordt toegebracht door brand, inbraak of vandalisme. Doorgaans wordt de WA Plus-verzekering afgesloten voor auto’s van 5 tot 10 jaar oud.

All Risk-verzekering
De meest uitgebreide variant is de All Risk-verzekering. In feite dekt deze verzekering alle denkbare schade, ook wanneer je daar zelf schuldig aan bent. Voor nieuwe auto’s (tot ongeveer 5 jaar oud) is een All Risk-verzekering sterk aan te raden.

Vergelijk verschillende aanbieders

Heb je de gewenste dekking gevonden? Dan is het verstandig om het aanbod van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders van auto-verzekeringen en al die aanbieders rekenen hun eigen premies. Het kan dus lonen om goed te vergelijken. Het onafhankelijk vergelijken van autoverzekeringen kan via verschillende handige online tools. Zo’n tool vind je bijvoorbeeld hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *