Rijinstructeur, de leukste baan van allemaal

Veel mensen vinden het steeds lastiger om in deze tijd te kiezen wat voor een baan zij willen gaan uitvoeren. Vooral jongeren hebben hier meer en meer moeite mee. Op zich is dit erg logisch, aangezien het toch een beslissing is die je in principe de rest van je leven met je zal meedragen. Daarom wil men graag de juiste keuze maken, ook al is dat lang niet altijd even makkelijk zoals het klinkt. Het is dan ook belangrijk om je goed in te lezen in de banen waar je eventueel interesse in zou hebben om later of nu uit te gaan voeren. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een baan waarin zij veel in contact staan met andere mensen. Je kan hierbij denken aan een baan als docent of iets anders in die richting, maar waar veel mensen niet altijd meteen aan denken is rijinstructeur. Terwijl dat toch echt de leukste optie is. 

 

De taken

Als rijinstructeur houd jij je niet alleen bezig met het leren van anderen hoe zij een bepaald voertuig moeten besturen. Er staat meer verantwoordelijkheid op het spel. Uiteindelijk zorg je er namelijk voor dat de mensen op de weg wel of niet goed uit de voeten kunnen, wat betekent dat je directe invloed uitoefent op de verkeersveiligheid. Dit klinkt als een grote taak en dat is het ook, maar het zijn van een rijinstructeur is vooral erg leuk. Je bent namelijk continu bezig om anderen het beste uit zichzelf te laten halen. Uiteraard maak je jouw leerlingen klaar om hun rijbewijs te kunnen halen, maar daarnaast leer je veel meer dan dat. Het doel is om dit op zo’n manier te doen, dat jij hen tijdens de rijlessen kan inspireren om te zorgen voor veiligheid op de weg. De dagelijkse praatjes met de leerlingen zorgen er daarnaast voor dat er een fijne sfeer gecreëerd kan worden in of op het voertuig. 

 

Ook rijinstructeur worden? 

Wil jij nu ook rijinstructeur worden? Dan kan je hiervoor uiteraard de opleiding volgen. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je wel aan bepaalde eisen voldoen. Is dit allemaal in orde, zal je beginnen aan de eerste fase die zich focust op de theoretische kennis over de regels van en op de weg. Daarna word je in de praktijk opgeleid om te zien of je voldoet aan de praktische kennis over het voertuig. Als dit ook allemaal in orde is, zal je het coaching onderdeel ingaan. Hier wordt vooral gefocust op de manier waarop je jouw kennis het beste kan delen en overbrengen aan jouw leerlingen. De laatste fase is een praktijkgerichte stage, waarbij je veel uren zal maken als rijinstructeur om vervolgens het daadwerkelijke examen af te kunnen leggen. Als je dit haalt, zal je een officiële rijinstructeur zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *