Kiezen voor de juiste accu haakse slijper

Dat een haakse slijper onmisbaar is bij een reeks van werkzaamheden staat buiten twijfel. Er zijn echter toch wat zaken die het stuk gereedschap soms minder handig maken. Zo is er het snoer die de mobiliteit van het apparaat beperkt. Met een accu aangedreven slijper wordt echter de mogelijkheid geboden om het mee te nemen en is er een keuze te maken uit enkele modellen.

De accu is doorslaggevend voor het vermogen

De elektrische motor van een haakse slijper is afhankelijk van de hoeveelheid stroom geleverd door de accu en kan er gekozen worden tussen 12 tot en met 36 V uitvoeringen. Gebruik voor lichte werkzaamheden is minder veeleisend en voldoet een 12 V accu prima. Het voordeel is verder dat zo een slijptol relatief licht is en dus handiger in gebruik. Voor het zwaarder werk zal er echter gekozen moeten worden voor een 18 V of hogere uitvoering. Die wegen wel wat zwaarder, maar komen ook met een vermogen dat niet onder doet voor een haakse slijper werkende op netspanning. De schijfdiameter van zulke modellen is groter en moet er bij de aanschaf wel op gelet worden. Een diameter van 115 of 125 mm is gangbaar, maar zijn er ook kleinere schijven (76 mm) en grotere (230 mm). De laatste worden gebruikt voor de 36V modellen.

Kies voor extra accu’s

Misschien het grootste nadeel is de beperkte werktijd omdat de accu leegraakt. Met een extra accu kunnen de werkzaamheden echter normaal voortgang vinden. Zorg er wel voor dat de reserveaccu altijd opgeladen is. De oplader meenemen naar de werkplek is ook een optie waar er gebruik van kan worden gemaakt. Er kan zo de hele werkdag door gebruik worden gemaakt van de slijper. Het is wel aangeraden om de accu´s steeds volledig op te laden om zo de levensduur te verlengen. Handig komt het wel uit dat de accu´s apart te bestellen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *