Dus! Je hebt net je motorrijbewijs gehaald, met vlag en wimpel geslaagd, en bent er helemaal klaar voor om de weg op te gaan. Er is alleen een probleempje: je hebt nog geen motor. Kleine kwestie echter maar, dat is zo verholpen. Even in alle serieusheid; er komt nog best wat kijken bij het uitzoeken van een motor. Je moet iets hebben wat bij je past, veilig is, lang mee gaat en je moet ook nog je motor verzekeren met een motorverzekering! Maar, waar denk je nu eerst aan?

Budget

Het allereerste waar je aan denkt als je een motor gaat aanschaffen (-of, dit zou het allereerste moeten zijn) is helaas niet de mooie kleur of het glanzende nieuwe metaal, of het geluid van die nieuwe banden, maar; je budget. Bepaal precies hoeveel je kwijt wilt zijn aan je motor, en houdt er ook meteen rekening mee dat een motor, net zoals elk ander voertuig, geen eenmalige investering is. Dingen als je motorverzekering en wegenbelasting zijn vaste lasten die erbij komen als je een motor aanschaft, elke maand, en je moet dus ruimte kunnen vrijmaken in je budget om die te betalen. Ook moet je rekening houden met eventuele reparatiekosten die buiten je verzekering vallen, of je moet zelf precies weten hoe je met motors overweg moet. Maak dus een precieze calculatie hoeveel al deze uitgaven maximaal kunnen zijn, en ga dan op zoek.

Model

Het daadwerkelijke uitzoeken van een motor, het model en dat soort dingen, ligt volledig aan jou. Ga je vooral voor een moderne, slanke, futuristische of juist ouderwets vlammende look? Wil je een ronkende dieselmotor, of juist iets dat je bijna niet hoort en wat heel zuinig rijdt? Zorg in ieder geval voor een veilige motor, van een verkoper waarvan je zeker weet dat hun producten van goede kwaliteit zijn. Hierdoor kom je later niet in de knoei. Sluit ook een motorverzekering af bij een bedrijf dat je kan vertrouwen. Misschien denk je nu dat een verzekering overbodig is, maar dat denkt iedereen over vangnetten als ze nog veilig op het touw staan. Vergis je niet!

Een motor kopen qua schoonheid ligt dus volledig aan jou. Jij bepaalt de kleur, het model, of je voor snelheid of duurzaamheid gaat, en of je juist een show wilt maken van je motor of vooral gewoon lekker snel wilt rijden. Vergeet vooral niet ook een goede en betrouwbare verzekering af te sluiten voordat je de weg op gaat, en veel rijplezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *