Je auto met alles erop en eraan

Voor veel mensen is de aanschaf van een eerste auto het begin van een nieuw hoofdstuk. Het kan soms voelen als de inwijding in het volwassen worden. Maar ook als je op zoek bent naar een nieuwe auto, als je er al een paar hebt versleten, is dit spannend en leuk. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten voor of na de aanschaf zodat je optimaal plezier uit je nieuwe bak haalt. Lees je mee?

Net gekocht, goed gecheckt

Of je nu een auto nieuw of tweedehands koopt, hij moet aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. Het is dan ook niet aan te raden om een auto te kopen voor je deze gezien hebt en erin gereden hebt. Heb je niet zoveel verstand van auto’s vraag dan een vriend of familielid om met je mee te gaan.

Herkenbaar op de weg

Daarnaast moet je auto natuurlijk ook aan de buitenkant tiptop in orde zijn. Zo moeten je spiegels goed staan, je lampen het doen en ook een kenteken mag niet ontbreken. Soms wordt deze niet bij de auto geleverd als deze tweedehands gekocht wordt. Gelukkig kun je gewoon een kenteken bestellen en zodra je deze en hij op de auto zit, kan je lekker de weg op. En dat is toch wat je wilt!

Alles op naam

Tenminste als het voertuig is overgeschreven op jouw naam. Vanaf dit punt ben jij de officiële eigenaar van het voertuig. Het voertuig op jouw naam laten zetten is heel belangrijk omdat je dan ook verantwoordelijk bent voor de auto en de administratie bij de verzekering dan ook klopt.

Houd het onderhoud bij

Als laatste wil je natuurlijk dat jouw wagentje heel lang meegaat. Zeker als je die nieuw hebt gekocht of tweedehands in een goede staat. Maar om verval te voorkomen, zal je er goed voor moeten zorgen. Dat betekent dat deze regelmatig langs de garage moet voor een check en dat je zelf ook wat vitale functies moet checken zoals de olie en natuurlijk de accu. Die laatste kan immers opraken en dan ga je helemaal nergens meer naartoe. Je kan een nieuwe accu Den Haag halen en laten installeren zodat je, als je oude het begeeft, snel weer de weg op kan.

Even goed opletten dus, en goede zorg dragen voor je wagen. Dan gaat deze het langste mee en dat betekent dat je er het langste plezier van hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *