Helemaal klaar na de herfstvakantie

Het afgelopen jaar was voor iedereen een beetje vreemd. Veel studenten hebben hierdoor thuis lessen gehad en dat was tot het laatste moment onwennig. Maar nu gaat het ‘gewone leven’ weer van start en moeten we daar ook weer aan wennen. Zo kan het zomaar zo zijn dat jij met de ingang van het nieuwe schooljaar een beetje een valse start hebt gemaakt. Gelukkig kun je dat nog herstellen, ik vertel je in deze blog hoe. Lees je mee?

Een hectisch begin

Je moest weer boeken in huis halen, een agenda. De dagen begonnen weer met een wekker en een rooster waarvoor je op tijd van huis weg moest. Na anderhalf jaar thuis zitten, is dat best weer even nieuw, hoewel het op die manier eerst normaal was. Maar nu is de herfstvakantie hier en heb je alweer even kunnen proeven van het ‘gewone schoolleven’. Daarnaast geeft de komst van de vakantie je ook wat tijd om te overdenken op de afgelopen weken. Waar ging het nog rommelig? Wat kan er beter?

Vind je draai

Door te kijken naar hoe het gegaan is, zie je vaak snel dat het allemaal zo slecht nog niet gaat, maar dat het in veel gevallen een kwestie van wennen is. Toen de crisis anderhalf jaar geleden begon, moesten we ook wennen, maar dat kon (en moest) vanuit het comfort van ons eigen huis. Daarnaast ben je ook niet meer de persoon die je anderhalf jaar geleden was en al helemaal niet de student. Kijk wat eerst werkte en hoe dat nu anders is. Zo heb je een beetje houvast tijdens het overdenken.

Tijd voor rust en ruimte

Maar neem in de vakantie ook de rust en de tijd om te ontspannen. Het is niet voor niets vakantie. Als de week voorbij is, moet je weer helemaal opgeladen zijn voor de nieuwe periode. Dat geldt zowel voor het academische aspect in je leven als voor de rest.

Wat heb je nu nodig?

En dan moeten we het nog over de praktische kant hebben. Want heb je nu alles in huis? Als je nog een agenda mist, is het niet zo gek dat je dingen vergeet, te laat inlevert en/of niet op afspraken verschijnt. Oh en investeer in een goede transportfiets. Zo heb je altijd een stevig vervoermiddel waar je je boekentas makkelijk aan vast kunt hangen en waar je in het algemeen van op aan kunt. En hoe zit het met een prettige laptop, genoeg notitieboekjes? En ga zo maar door.

Als je alles regelt, bedenkt en als je bent uitgerust, kan de volgende periode niet meer stuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *