Goed op weg dankzij een fleet management software

Heeft u een groot wagenpark in beheer? Dan weet u vast als geen ander dat het controleren en onderhouden daarvan een flinke klus is. Gelukkig kan het met de technologie van tegenwoordig allemaal vele malen makkelijker gemaakt worden. Dankzij een fleet management software bent u namelijk overal direct van op de hoogte. Ook brengt het de chauffeur vele voordelen. Zo wordt het makkelijker om op tijd aan te komen en gaan ze altijd veilig de weg op. Kom er in dit blog achter wat een fleet management software voor u kan betekenen. 

 

Wat is een fleet management software?

Onder fleet management wordt het beheer en de organisatie van voertuigen verstaan. De basis hiervan is voertuig tracking wat werkt met behulp van telematica. Het systeem omvat een breed scala aan functies zoals onderhoud van voertuigen, voertuig tracking en brandstofmanagement bijvoorbeeld. De software wordt vaak ingezet door bedrijven die veel met logistiek doen. 

 

Veiliger de weg op

Wist je dat 30% van alle verkeersongevallen worden veroorzaakt door een te hoge snelheid? Een fleet management software helpt bestuurders hierop te letten door waarschuwingssignalen te geven als de maximum snelheid wordt overschreden. Daardoor gaan de chauffeurs een stuk veiliger de weg op. De tracking werkt door middel van GPS. In het voertuig wordt een kastje geplaatst die de informatie via een satelliet doorspeelt naar de software. 

 

Kosten besparen

Een fleet management software mag dan wel om een investering vragen, maar het is het dubbel en dwars waard aangezien het ook zorgt voor kostenbesparing. Dat komt namelijk doordat u de routes zo efficiënt mogelijk in kan plannen waardoor u tot wel 10% op brandstof bespaard. Komt er bijvoorbeeld een spoedklus binnen? Dan ziet u in de fleet management software in een oogopslag welke chauffeur het dichtstbij is. 

 

Snel reageren op veranderende situaties 

Is er een ongeval gebeurd op de weg? Het systeem zorgt ervoor dat de chauffeur wordt omgeleid en nog steeds de snelste route volgt. Zo zorgt u ervoor dat de levering nog steeds op tijd aankomt en uw klanten tevreden gehouden worden. Verder kan een chauffeur met pech komen te staan. Laat een andere dichtbijzijnde chauffeur naar de auto met pech rijden en de leveringen van hem overneemt. 

 

Duurzaam rijden

Wat een steeds belangrijker thema wordt in ieder bedrijf is duurzaamheid. Duurzaam ondernemen wordt ook zelfs door de overheid gestimuleerd. Een fleet management software helpt u goed op weg met duurzamer rijden. Zoals je al uit een eerdere alinea hebt kunnen opmaken helpt een fleet management software steeds snellere en efficiënte routes in te plannen. Daardoor wordt er bespaard op brandstof en dus op het milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *