Een oude sloopauto verkopen kan altijd in Eindhoven

Je hoopt het nooit mee te maken, maar toch zal het ooit kunnen gebeuren dat je betrokken raakt bij een botsing met de auto. In eerste instantie zal de schrik er vaak dan even goed inzitten. Toch zal er na een bepaald moment vooral op een praktische manier nagedacht moeten worden. Je zal namelijk veel verschillende zaken moeten gaan regelen wanneer je betrokken raakt bij een botsing. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de staat van de auto na de botsing. Het is dan ook mogelijk dat deze op een vervelende wijze beschadigd kan raken. Dit is uiteraard erg jammer, maar soms kan je hier simpelweg niet veel aan doen. Dan is het de beste keuze om de auto als sloopauto te verkopen, zeker wanneer deze door de botsing in een zeer slechte staat is. Hierdoor zal jij jouw oude auto kwijtraken, maar daarvoor zal je in ieder geval nog wat geld in de plaats kunnen krijgen. Dat kan vervolgens weer gebruikt worden om op zoek te gaan naar een nieuwe auto. 

Sloperij 

Wanneer je een auto in deze slechte staat wilt gaan verkopen, is het aan te raden om hiervoor een sloperij te contacten. Een sloperij heeft vaak namelijk genoeg ervaring met het kopen van auto’s in deze staat en daardoor weet je ook meteen zeker dat je op de juiste manier geholpen kan worden. Wanneer je een sloopauto wilt verkopen is het eerst belangrijk om contact op te nemen met een sloperij. Sloopauto verkopen Eindhoven is bijvoorbeeld een zeer goede optie, zeker als je hier in de buurt woont. Vervolgens zal je tijdens het bellen dan wat informatie over de auto moeten geven. Hierbij kan je denken aan standaard informatie, zoals het merk en type auto waar het om gaat, welk soort brandstof het nodig had en ook zal er gevraagd kunnen worden om het bouwjaar van de auto. Al deze verschillende factoren zullen er uiteindelijk voor zorgen dat er een taxatie ontstaat. De sloperij zal er dan uiteindelijk na de verkoop voor zorgen dat de auto op de juiste manier uit elkaar gehaald zal worden. 

Categorieën 

Toch is het wel handig om te weten dat het er altijd maar net aan zal liggen in welke staat de auto zich bevindt. Om dit op een simpelere manier op te lossen zal de sloperij werken met bepaalde categorieën. Deze zijn verdeeld in vier verschillende soorten. In de eerste categorie zal het vaak gaan om een auto die alleen nog gebruikt kan gaan worden voor bepaalde materialen. Hierbij kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan het materiaal zoals de metalen van de auto. Dit zijn dus echt de sloopauto’s die verder niets meer kunnen. In de tweede categorie gaat het vooral om de auto’s met flinke schade. Hierbij kunnen bijvoorbeeld wel nog bepaalde onderdelen van de auto gebruikt worden. Deze kunnen dan weer ingezet worden bij andere auto’s die deze specifieke onderdelen nodig zullen hebben. In de derde categorie wordt er vooral gepraat over de standaard tweedehandsauto’s. Wanneer je dus een auto bezit die nog prima een aantal jaren meekan, zal het gaan om een auto uit de derde categorie. In de vierde categorie bevinden zich de export auto’s. Deze soorten auto’s kunnen dan bijvoorbeeld geëxporteerd worden naar andere delen van de wereld, zoals Afrika, Oost-Europa of Azië.

De verkoop

Het is dus belangrijk om de categorie duidelijk te hebben, aangezien de taxatie hierdoor nog wel eens flink kan verschillen. Vervolgens is het tijd om een afspraak te maken met de sloperij. Zeker bij een sloopauto zal het voor jou als particulier praktisch onmogelijk zijn om de auto te vervoeren. Daarom is het goed om te weten dat de sloperij de auto op bijna elke locatie gewoon kan komen ophalen. Hierdoor kan je de auto bijvoorbeeld gewoon bij jou thuis laten ophalen door de sloperij. Dit zal een hoop geld en moeite gaan schelen. Vervolgens zal de auto nog eens goed bekeken worden om zo op een eerlijke prijs uit te komen. Wanneer iedereen met deze werkelijke prijs akkoord gaat kan alles officieel afgehandeld worden. Op dat moment zal bijvoorbeeld ook het kenteken ongeldig worden verklaard door de RDW en daarnaast zal er op de gewenste manier voor de auto worden betaald. Zo zal je een leuk bedrag kunnen krijgen voor de sloopauto die bij jou in de weg stond, terwijl de sloperij de overgebleven onderdelen en materialen nog goed kan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *