De nieuwe BMW i4

autoverzekering afsluiten

Binnenkort komt de nieuwe bmw i4 op de markt. Deze volledig elektrische auto zal vanaf medio september 2021 verkrijgbaar zijn. Met de model geeft bmw de toekomst van de nieuwe modellen weer. Een van de opvallende designs is de grote grille. Een grille die bij een elektrische auto geen functie meer heeft omdat een elektromotor niet meer gekoeld hoeft te worden en hierdoor volledig gesloten is. Achter deze grille schuilt echter enorm veel techniek, zoals bijvoorbeeld de sensoren van de veiligheidssystemen.

Prestaties

De bmw i4 is een ruime vierdeurs coupé, welke meer dan voldoende ruimte biedt aan de passagiers voorin, maar ook zeker achterin. Deze auto is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook zeker voor lange afstandsritten. Het topmodel, de i40 M50, heeft met zijn twee motoren een acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 3,9 seconden en een topsnelheid van welke is begrensd op 220 kilometer per uur, is dit zeker geen langzame auto te noemen. De 80,7 kWh accu levert een “kleine” 544 pk en het bereik ligt rond de 510 kilometer. Hierdoor is deze auto vergelijkbaar met de v8 motoren de brandstof modellen van bmw.

Motoren

Naast deze indrukwekkende elektromotor is er ook een bmw i4 eDrive40. Deze elektrische auto beschikt over een 340 pk sterke elektromotor met een koppel van 430 Nm. Deze motor drijft enkel de achterwielen aan. De topsnelheid is begrensd op 190 kilometer per uur en haalt 0 tot 100 kilometer per uur in 5,7 seconden. Doordat deze auto “wat” minder vermogen heeft dan de M50 is het bereik wat groter. Voor deze motoren doet bmw een opgave van ca. 590 kilometer. De accu`s zijn te laden tot een vermogen van 200 kW, wat ervoor zorgt dat de zeer snel geladen is. Met een 11 kW lader is de bmw i4 in 8,5 uur weer volledig opgeladen. 

Leasen

Met dit model heeft bmw weer een auto ontwikkeld welke het goed zal gaan doen in de leasewereld. De bmw i4 eDrive40 is verkrijgbaar vanaf een kleine 60.000 euro, terwijl de i4 M50 te koop komt vanaf 73.500 euro. Door deze bmw te leasen heeft men geen grote investering nodig en kun je deze auto rijden voor een vast bedrag per maand. Deze auto zal door zijn prestaties zeer veel zakelijke rijders aanspreken, en de bmw i4 is dan ook een grote uitdager voor de Tesla model 3. De Tesla model 3 Longrange beschikt ook over twee motoren heeft een vermogen van 351 pk en een actieradius van 560 kilometer. De performance levert 462 pk met een gelijke accu, dus een kleiner bereik. De prijzen liggen iets onder de i4, maar zeg nu zelf… een Tesla zie je overal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *