De basisprincipes van car cleaning

car cleaning

Je auto reinigen, ook wel car cleaning genoemd, is een vak apart. De tijd dat de buurjongen voor een knaak de auto mocht wassen, is voorbij. Inmiddels weten we namelijk dat je een auto op een bepaalde manier moet schoonmaken om de wagen zelf en de lak te beschermen. Er zijn een aantal aspecten aan het reinigen van een auto die je daarom beter door een professional kunt laten doen. Er zijn wasstraten waar men zeer zorgvuldig auto’s reinigt en ook de binnenkant kan doen. Dat gebeurt deels met de hand, in tegenstelling tot de reiniging met een traditionele wasstraat. Een aantal onderdelen komen dan aan bod:

  • reinigen met water en zeep
  • in de wax zetten
  • de binnenkant

De basisreiniging

Bij elke wasstraat, of het nu een uitgebreide en professionele is of een automatische bij het tankstation, gebruikt water en zeep. Vaak begint het met het afspuiten van vuil. Er kan zich aardig wat vuil verzamelen op de auto maar ook in kieren en hoeken. Daarom moet je eerst de auto netjes afspuiten. Daarna ga je pas echt wassen. Dit gebeurt vaak met een speciale zeep die uitsluitend voor auto’s bedoeld is. Het voordeel hiervan is dat het de lak niet onnodig beschadigt. Er zijn schoonmaakmiddelen die je beter niet kunt gebruiken op een auto. Bij een professionele wasstraat hoef je niet bang te zijn dat ze deze gebruiken.

car cleaning

Waxen van de auto

Een goede schoonmaakbeurt eindigt met het waxen van de auto. Een waxlaag beschermt je auto tegen vuil en zorgt ervoor dat reinigen minder vaak nodig is. Daarna zal je de auto nogmaals moeten afspuiten en dan komt het drogen. Een mooi gedroogde auto zorgt ervoor dat je geen strepen op de lak krijgt.

De binnenkant

Het vervelendste klusje is misschien wel de binnenkant van de auto. Daar verzamelt zich een hoop troep en het is lastig dit allemaal snel weg te krijgen. Doe dit met een stofzuiger of geef het uit handen bij de wasstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *