Een autokraan te koop: dit moet je weten!

Wat is een autokraan precies?

Een autokraan is een soort vrachtwagen die ook wel kraanwagen genoemd wordt. Het is in principe het onderstel en de cabine van een vrachtwagen met daar bovenop een kraan gemonteerd. Deze kraan wordt op een telescopisch platform gemonteerd, wat betekent dat de kraan kan draaien. De kranen zijn vrijwel altijd uitschuifbaar, en hebben vaak een grijper of bakje er aan hangen. Daarnaast is het onderstel van de kraanwagen uitgerust met uitschuifbare poten. Die poten zorgen ervoor dat de auto op zijn plek blijft staan als de kraan gebruikt wordt. Een autokraan wordt vaak ingezet bij bouwwerkzaamheden. De uitschuifbare kraan is namelijk handig om plekken te bereiken waarbij je anders niet komt. Niet elke auto met een kraan er op heet overigens autokraan. Autokranen zijn gelimiteerd tot 90 km/u en mogen op de openbare weg en de snelweg rijden.

Wat voor soorten en merken autokranen zijn er?

Er zijn ook andere mobiele kranen, maar deze heten dus geen autokraan. Andere soorten kranen heten anders (bijvoorbeeld terrein kraan of mobiele torenkraan) en zijn ook verschillend wat betreft hefcapaciteit, reikwijdte en snelheid. De meest voorkomende merken autokranen zijn toch wel de grote namen zoals MAN, Mercedes-Benz, Volvo, Scania, Renault en DAF. Minder bekende merken zijn bijvoorbeeld Unimog, Palfinger, Magirus Deutz, Liebherr, Iveco, en Grove. Toch worden ook deze merken veel aangeboden, ook op tweedehands sites!

Waar vind je een autokraan te koop voor een goede prijs?

Zo’n tweedehands website is bijvoorbeeld een goede plek om een autokraan te koop aan te bieden of te vinden voor een goede prijs. Een nieuwe kopen is namelijk erg prijzig, en het is heel gebruikelijk om naar tweedehands modellen te kijken voor dit soort zware apparatuur. Een website waar een autokraan te koop aangeboden kan worden of juist gekocht kan worden is Trucks.nl.

Wat zijn de voordelen van tweedehands autokranen?

Een autokraan te koop op tweedehands websites heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de prijs een stuk lager is, waardoor de markt veel groter wordt omdat meer mensen de kranen kunnen kopen. Ook is het beter voor de planeet om tweedehands items te recyclen in plaats van altijd maar nieuw te kopen. Zeker als de tweedehands items nog 100 procent werken! Ook is een voordeel van tweedehands websites dat je er kranen van allerlei merken kunt kopen. Zo kun je misschien ook een merk komen die anders niet in je budget had gezeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *