Auto importeren? Met deze dingen moet je rekening houden

Een auto aanschaffen is niet voordelig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch goedkoper de gewenste auto te kopen. Zo kan je kijken of die tweede hands beschikbaar is, eventueel kan leasen of dat je hem uit het buitenland kan importeren. We hebben namelijk verschillende buurlanden waar auto’s goedkoper worden verkocht dan in Nederland. Denk hierbij aan Duitsland en Bulgarije. Waarschijnlijk vraag je jezelf wel af hoe auto invoeren nou eigenlijk kan. Het kan namelijk nogal overweldigend voorkomen. Gelukkig kan je voor een expert auto importeren kiezen. Hierbij vraag je een gespecialiseerd iemand om een auto voor je aan te schaffen uit het buitenland. Je betaald dan alsnog iets meer maar grote kans dat je nog steeds voordeliger uitkomt. 

BPM bedrag

Wanneer je een auto vanuit het buitenland invoert komen en verschillende prijzen bij kijken. Alleen de prijs van de auto is dus niet genoeg. Zo heb je de BPM belasting. Je moet deze belasting hoe dan ook betalen, of dit nou een auto is vanuit het buitenland of niet. De prijs die je moet betalen hangt af van verschillende factoren. Zo kan het zijn dat ze de prijs berekenen vanaf de netto catalogus prijs maar het kan ook zijn dat ze controleren hoeveel CO2 uitstoot de auto heeft. Juist vanwege bijkomende kosten zijn er dus expert auto importeren bedrijven. Zo hoef je jezelf de vraag hoe auto invoeren niet meer te vragen. 

Invoerrechten

Het meest voordelige is om je auto uit een ander EU land aan te schaffen. Op deze manier zal je geen rekening hoeven te houden met invoerrechten. Als jouw gewenste auto uit een niet- EU land komt, is dit dus wel het geval. Daarbij moet je ook rekening houden met de leeftijd van de auto. Als de auto boven de 30 jaar is, hoef je alleen maar 6% btw te betalen. Als de auto onder de 30 jaar is, dan moet je 10% van de aankoopwaarde en transportkosten betalen. 

Totale kosten voor auto’s binnen de EU

Het voordeligste is dus om een auto in te voeren die binnen de EU is. Alsnog kan je dit het beste met een expert auto importeren bedrijf doen, zo hoef je jezelf niet steeds af te vragen hoe auto invoeren nou eigenlijk moet. Houdt rekening met de aankoopprijs, BMP, transportkosten en RDW keuring en je weet genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *